Hoe kan ik schimmel in de douche voorkomen – bestrijden?

Ons antwoord:

Oorzaken schimmel

Er zijn meerdere oorzaken van schimmel in de badkamer / douche

Slechte verluchting – Een goede verluchting is absoluut noodzakelijk om problemen te vermijden. Vraag hier een afspraak of offerte als er nog geen verluchting is of deze niet werkt zoals het hoort.
Lekken – Net als bij slechte verluchting kan een lek de oorzaak zijn van het permanent of minstens te lang aanwezig zijn van vocht / water. Als het water niet stopt met stromen op het moment dat u de kraan dichtzet, moet dit probleem verholpen worden. Het is soms moeilijk te achterhalen of er een probleem is. Vaak wordt schade van lekken in de wand of vloer pas laat ontdekt omdat de gevolgen niet altijd direct zichtbaar zijn.
Slechte bacterieën – Ook als er geen probleem is met de verluchting of een lek, kan er zich nog schimmel vormen. Meestal op de naden van uw betegeling. Op de silicone randen. Dit is op te lossen door preventief te werk te gaan – met probiotica.

Probiotica

Als u de silicone randen wil proper houden, moet schimmel worden vermeden. Schimmel kan worden voorkomen door een reinigingsmiddel te gebruiken waar Probiotica – goede bacterieën – in zitten. Bij reiniging met een gewoon kuisproduct wordt het meeste micro-leven vernietigd in het proces. Dit maakt plaats voor om het even welke bacterieën om uit te groeien op het gereinigde oppervlak. Contacteer ons voor meer informatie of prijzen.

Waar we antibiotica gebruiken om na de feiten bacterieën te gaan bestrijden, gaan we met probiotica preventief te werk. Met probiotica voorkomt u de vorming van schimmel en andere slechte bacterieën. Probiotica zijn goede bacterieën die bij de reiniging de plaats innemen zodat er weinig plaats is voor iets anders om te floreren.

Schone badkamer zonder zorgen

Reiniging met probiotica is een reinging met respect voor mens en milieu. U hoeft geen schrik te hebben voor uw gezondheid. Er is gezondheidsbevorderend effect op mens en dier.

Probiotische reiniging

Visual die toont dat na reiniging met probiotica er veel meer goede micro-organismen achterblijven


 

 

 

 

fig1: toestand voor de reiniging

fig2: na reiniging met detergent

fig3: na reiniging met detergent + enzymes

fig4: na reiniging met groen detergent + enzymes + probiotica